fbpx

Politika privatnosti sajta English Lane

Svrha ovog dokumenta je da definiše kako sajt English Lane (u nastavku “sajt English Lane”) prikuplja, koristi i deli informacije o posetiocioma sajta. Molimo vas da pročitate ovaj dokument jer korišćenjem sajta prihvatate sve uslove i procese defnisane ovim dokumentom, kao i uslovima korišćenja. Ukoliko imate nekih pitanja ili ne razumete neke delove ovih dokumenata, možete nas kontaktirati na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

English Lane je registrovana agencija za učenje stranih jezika, sa sedištem u Mladenovcu (Beograd, Srbija).

Koje informacije se prikupljaju?

Da bi sajt omogućio pristup uslugama, neophodno je prikupljanje određenih podataka o posetiocima. Prilikom pristupa sajtu za besplatno učenje engleskog jezika, prikupljaju se IP adresa, geolokacijski podaci i ponašanje korisnika na sajtu. Sajt English Lane ne prikuplja ove podatke direktno već kroz alate za praćenje statistike sajta. Deo sajta za koji je potrebna registracija (uključuje rešenja za vežbanja i lekcije), zahteva registraciju korisnika, prilikom koje se prikupljaju ime i prezime korisnika i imejl adresa. Za tačnost ovih unetih podataka, odgovornost preuzimaju korisnici sajta koji se registruju. Pristup plaćenim sadržajima sajta podrazumeva prikupljanje podataka koji uključuju ime i prezime, imejl adresu, adresu prebivališta, broj telefona.

Sajt English Lane ne obrađuje vaše uplate direktno i samim tim ne dolazimo u kontakt sa podacima vezanim za plaćanje, osim onih podataka koji su neophodni za evidenciju izvršioca uplate i konfirmaciju iste. Ove podatke obrađuje banka kod koje se vrši uplata, tj. banka kod koje je registrovan račun agencije English Lane.

Saglasnost za obradu podataka

Prilikom korišćenja sajta, vi prihvatate uslove korišćenja i politiku privatnosti što znači da dajete saglasnost da se vaši podaci mogu prikupljati i koristiti na način na koji to definisano uslovima korišćenja a u skladu sa Zakonom. Korisnik zadržava pravo da povuče ovu saglasnost u bilo kom trenutku na način na koji je to definsano uslovima korišćenja, prilikom čega gubi pristup delovima sajta za koji je potrebna registracija.

Informacije koje se prikupljaju

Postoji dve vrste podataka koje se skupljaju o korisnicima.

Informacije u vezi sa korišćenjem sajta

Prilikom korišćenja sajta, informacije koje se mogu pratiti i sakupljati uključuju stranice koje korisnici posećuju, vreme posete, linkovi na koje su korisnici kliknuli, podaci o IP adresi, operativnom sistemu ili pretraživaču korišćenim za pretragu. Iz IP adrese se mogu videti podaci o internet provajderu kao i o geolokaciji.

Sajt takođe može koristiti kolačiće.

Informacije koje vas mogu identifikovati

Ove informacije dostavljaju korisnici ili se prikupljaju korišćenjem drugih aplicacija. Sajt English Lane prikuplja informacije koje korisnici sami unesu prilikom registracije naloga, ažuriranja naloga, kupovine usluga, prilikom popunjavanja formulara ili učestovanja u javnim diskusijama, prilikom slanja imejla, i korišćenjem bilo kojih usluga sajta English Lane koje zahtevaju ovakvu vrstu informacija.

Ove inforamcije mogu biti korišćene u svrhu poboljšanja usluge, odgovaranja na kontkretno pitanje, slanje relevantnih mejlova u vezi sa posebnim pogodnostima, promocijama ili uopšte vestima vezanim za poslovanje sajta, kao i poruke poslovnih patnera i slanje obaveštenja o samom radu sajta. Vaši podaci mogu biti korišćeni da bi vam se prikazivao relevantan sadržaj na sajtu ili reklamne poruke (što uključuje reklamiranje i na drugim platformama kao što su internet pretraživači i društvene mreže). Svrha ovakvog korišćenja može biti unapređenje poslovanja.

Registracija naloga

Svi korisnici koji se registruju na sajt, u obavezi su da dostavite svoje lične podatke koji uključuju ime i prezime, i imej adresu. Korisnik koji dostavlja podatke snosi odgovornost za tačnost dostavljenih podataka. Prilikom registracije naloga, korisnici daju saglasnost da se njihova imejl adresa doda na našu mejling listu. Ovo znači da korisnici mogu dobijati poruke na imejl adresu koju su korisitili prilikom registracije, koje uključuju poruke informativnog i promotivnog karaktera.

Forum

Deo sajta obuhvata forum za registrovane korisnike, gde isti mogu objaviti svoje komentare. Za učestovanje u forumu, potrebni su lični podaci korisnika, koji uključuju ime i prezime i imej adresu, a mogu uključivati i ostale podatke koje korisnici svojevoljno dostavljaju, kao što je fotografija korisnika, interesovanja, zanimanje, i slični podaci koji se mogu popuniti u studentskom profilu. Prilikom učestovanja u forumu, potrebno je imati u vidu da informacije deljene na ovaj način mogu biti javno dostupne. Iz tog razloga je važno da korisnici obrate pažnju na tip informacija koje dele na ovaj način, i izbegnu objavljivanje ličnih ili privantih podataka, bilo da se odnose na njih ili drugu osobu. Takođe potrebno je obratiti pažnju na uslove korišćenja gde je definisano korišćenje foruma i pravila ponašanja u istom.

Klub

Klub predstavlja deo sajta za koji je potrebna posebna registracija. Prilikom ove registracije, biće potrebno da dostavite infromacije neophodne za kreiranje takvog naloga, kao i podatke neophodne za procesiranje uplate mesečne članarine. Podaci uključuju ime i prezime, imejl adresu, adresu prebivališta, broj mobilnog telefona. Ovi podaci se koriste za kreiranje vašeg jedinstvenog naloga za pristup klubu.

Možemo prikupljati sadržaje kreirane od strane članova kluba, što uključuje poslate zadatke, rezultate anketa, odgovore na pitanja, i ostale podatke o napredovanju članova. Članovima kluba nije dozvoljno da u klubu dele lične informacije o sebi ili drugim korisnicima, ili informacije koje su zabranjene uslovima korišćenja, osim informacija koje se zahtevaju za učestvovanje u zadacima i drugim aktivnostima kluba.

Komunikacija sa sajtom

Neke od vaših ličinih informacija mogu biti vidljive kada pošaljete mejl ili nas na neki drugi način kontaktirate.

Softveri i drugi sajtovi

Sajt English Lane može dobiti neke lične informacije o posetiocima upotrebom softvera i drugih onlajn servisa za optimizatiju i praćenje rada sajta. Drugi sajtovi koji omogućavaju rad sajta English Lane i kluba mogu sakupljati podatke o korisnicima prilikom korišćenja tih sajtova ili tokom aktivnosti na sajtu English Lane, i one mogu biti deljenje sa nama u cilju poboljšanja usluge, usluge drugih sajtova ili u cilju poboljšanja iskustva korisnika.

Eksterni linkovi

Na sajtu se mogu naći eksterni linkovi ka drugim sajtovima ili onlajn resursima. Sajt English Lane neće deliti informacije sa drugim sajtovima, niti je odgovoran za politiku privatnosti i prikupljanje podataka na tim sajtovima.

Procesiranje naplata

Klub English Lane podrazumeva plaćanje mesečne članarine koju vrše korisnici uplatom na račun firme. Provajderi ovih usluga obrađuju naplate i sakupljaju podatke, a sajt English Lane nema kontakt niti prikuplja podatke o korisnicima prilikom registrovanja uplata, osim podataka koje su sami korisnici ispunili u prijavi za registraciju.

Kako koristimo informacije

Informacije se prikupljaju pre svega da bi se omogućio pristup sajtu korisnicima zainteresovanim za korišćenje istog, kao i u svrhu poboljšanja kvaliteta i usluge sajta English Lane, i povećanja sigurnosti sajta. Osim kako je to naznačeno u politici privatnosti, vaši podaci neće biti deljeni ni sa kim.

Poverljivost podataka i sigurnost informacija su veoma važne i primenjujemo određene mere da sačuvamo podatke koji se prikupljaju o korisnicima sajta English Lane, ali sajt ne može dati nikakve garancije za neautorizovanu upotrebu podataka od strane neovlašćenih lica.

Ažuriranje i brisanje naloga

Registrovani korisnici dobijaju pristup nalogu i dužni su da koriste tačne podatke prilikom registracije. Ovi podaci se mogu ažurirati od strane samih korisnika ili ukoliko korisnik kontaktira sajt English Lane direktno sa zahtevom da se podaci ažuriraju. Korisnici takođe mogu zahtevati da se njihovi podaci obrišu iz sistema, i u tom slučaju moraju kontaktirati sajt English Lane sa zahtevom da se to učini u njihovo ime. U slučaju ovakvog zahteva, sajt English Lane može zahtevati novčanu nadoknadu za obradu zahteva ukoliko je zahtev neosnovan ili nije u skladu sa okolnostima koje bi ovo omogućavale. Prilikom obrate ovakvog zahteva, sajt može zatražiti od korisnika informacije ili dokument koji bi omogućio identifikaciju korisnika koji ostvaruje svoje pravo. Ovo je sigurnosna mera da bi se sprečilo da lične podatke dobije neko ko za to nema osnova. Za obradu ovakvih zahteva potreban je određeni vremenski period, u kom slučaju će korisnik biti obavešten. Nakon brisanja naloga, neki podaci se mogu zadržati unutar baze podataka, u pristupnim logovima i drugim zapisima, koji mogu ali ne moraju sadržati neke lične podatke. Imajte u vidu da se neki lični podaci izuzimaju iz takvih zahteva u pojednim okolnostima, koje mogu uključivati situacije kada moramo obrađivati podatke da bi bili u skladu sa zakonskim regulativama.

Maloletni korisnici sajta

Maloletni korisnici mogu koristiti sajt uz saglasnost roditelja ili staratelja. Sadržaj koji se objavljuje na sajtu je prikladan za korisnike svih starosnih grupa i u tom smislu nema ograničenja ko može korisiti sajt. Imajući u vidu da su za registraciju potrebni lični podaci korisnika, oni ih pružaju na sopstvenu odgovornost i uz podrazumevanu saglasnost staratelja ili roditelja. Kada je u pitanju kreiranje naloga za koje je potrebna uplata članarine u određenom novčanom iznosu, sajt neće svesno primiti uplate lica mlađih od 18 godina. U slučaju da lice mlađe od 18 godina želi da otvori nalog sa plaćenom članarinom, to mora uraditi roditelj ili staratelj u ime maloletnog lica i poslati nalog za plaćanje na lični zahtev. Za ostale podatke koji se prikupljaju o maloletnim korisnicima sajta, važe isti dokument politike privatnosti i uslovi korišćenja, jer korišćenje sajta automatski znači i saglasnost sa ovim dokumentima.

Promene

Sajt English Lane zadržava pravo da u bilo kom trenutku i bez najave promeni ovaj dokument. Molimo vas da uvek pregledate najnovije verzije dokumenata politika privatnosti i uslovi korišćenja da biste uvek bili u toku sa vašim pravima i obavezama sa kojima ste saglasni prilikom korišćenja sajta.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja u vezi sa dokumentima ili korišćenjem sajta, možete nas kontaktirati slanjem imejla na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Upiši se u English Lane školu

Nadam se da su ti moje lekcije, vežbanja i saveti korisni. Ukoliko ti se dopada moj pristup i želiš da se ozbiljno posvetiš učenju engleskog, predlažem da pogledaš ponudu moje onlajn škole engleskog jezika: klikni ovde da saznaš više o školi >>

Kada postaneš član škole, možeš da učiš engleski onlajn, onda kada tebi odgovara putem najmodernije platforme.

U okviru škole dobićeš pristup veoma lepo organizovanim, originalnim i kvalitetnim kursevima, materijalima za učenje, radionicama kao i ostalim pogodnostima namenjenim isključivo članovima škole.

Napomena: broj mesta u školi je ograničen.

 

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.