fbpx

Upis na Learnlish onlajn program engleskog za decu je otvoren! Klikni ovde za više informacija.

Prilikom konkurisanja za neku stipendiju ili posao u inostranstvu, velika je verovatnoća da ćete polagati neki od internacionalnih testova poznavanja engleskog jezika. Cilj ovih testova je da se utvrdi vaš nivo poznavanja jezika i da li je taj nivo dovoljan za stipendiju ili posao za koji konkurišete.

Postoji više vrsta testova u zavinosti od zemlje ili vrste posla za koji ste se prijavili:

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

Ovo je standardizovani test koji najćešće koriste akademske institucije u Americi, zatim Kanadi i Australiji, i još po nekim zemljama. Test traje četiri sata i podeljen je na četiri dela tako da testira sve jezičke veštine. Fokus testa je jezik koji se koristi u akademske svrhe.

Cambridge English Language Assessment

Ovo je najveća evropska organizacija koja organizuje razne vrste testova za one koji uče engleski jezik. Postoje testovi opšteg engleskog (KET, PET, FCE, CAE, CPE), testovi engleskog za učenike, testovi poslovnog engleskog (BEC, BULSTS), testovi engleskog za pravnike (ILEC), engleskog za akademske svrhe (IELTS) i testovi engleskog za mlađe polanike uzrasta od 7 do 12 godina (YLE).

PLC (Pearson Language Tests)

Ovaj test namenjen onima kojima engleski jezik nije maternji jezik. Takođe ima odvojene testove za akademski engleski, opšti engleski i engleski za mlađe polaznike. Koristi se na nekoliko univerziteta u Britaniji, zatim u Španiji, Francuskoj i Kini. 

Upiši se u English Lane školu

Nadam se da su ti moje lekcije, vežbanja i saveti korisni. Ukoliko ti se dopada moj pristup i želiš da se ozbiljno posvetiš učenju engleskog, predlažem da pogledaš ponudu moje onlajn škole engleskog jezika: klikni ovde da saznaš više o školi >>

Kada postaneš član škole, možeš da učiš engleski onlajn, onda kada tebi odgovara putem najmodernije platforme.

U okviru škole dobićeš pristup veoma lepo organizovanim, originalnim i kvalitetnim kursevima, materijalima za učenje, radionicama kao i ostalim pogodnostima namenjenim isključivo članovima škole.

Napomena: broj mesta u školi je ograničen.

 

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.