fbpx

Kod pisanja naslova na engleskom jeziku (pesme, filmovi, članci, knjige…) postoji nekoliko pravila. Za razliku od srpskog jezika gde je samo prvo slovo u naslovu veliko, u engleskom se većina reči u naslovu piše velikim slovom. Velikim slovom pišu se prva i poslednja reč u naslovu.

Velikim slovom se takođe pišu i sve imenice, pridevi, glagoli, prilozi i zamenice u naslovu. Osim toga, velikim slovom pišu se i veznici i predlozi sa više od pet slova (because, before, through, unless...). 

Malim slovom u naslovu se pišu:

1. veznici (manje od pet slova) – and, but, or…

2. predlozi (manje od pet slova)  – over, in, on…

3. članovi (osim kada je prva reč u naslovu) – a, an, the

4. to koje prethodi infinitivu (osim kada je prva reč u naslovu) - to make

Na internetu postoje aplikacije koje automatski napišu naslov prema pravilima. Dovoljno je da se ispiše naslov i aplikacija sama prepravi naslov tako da bude napisan prema pravilima.

TitleCap

Capitalize My Title

Upiši se u English Lane školu

Nadam se da su ti moje lekcije, vežbanja i saveti korisni. Ukoliko ti se dopada moj pristup i želiš da se ozbiljno posvetiš učenju engleskog, predlažem da pogledaš ponudu moje onlajn škole engleskog jezika: klikni ovde da saznaš više o školi >>

Kada postaneš član škole, možeš da učiš engleski onlajn, onda kada tebi odgovara putem najmodernije platforme.

U okviru škole dobićeš pristup veoma lepo organizovanim, originalnim i kvalitetnim kursevima, materijalima za učenje, radionicama kao i ostalim pogodnostima namenjenim isključivo članovima škole.

Napomena: broj mesta u školi je ograničen.

 

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.