fbpx

Učite engleski jezik uz zanimljive lekcije i vežbanja. Da biste proverili vaše odgovore, ulogujte se.  REGISTRACIJA

Kada započnete razgovor na engleskom sa nekim, jedna od situacija u kojoj ćete se sigurno naći je da morate da pitate da vam se nešto ponovi. Možda niste pažljivo slušali, a možda sagovornik govori brzo pa ne uspevate da pratite tok razgovora. To se svima dešava, i prvo što vam verovatno pada na pamet da izgovorite u tim situacijama je “can you repeat” (možete li da ponovite)

Fraze u engleskomSama po sebi ova rečenica će poslužiti, i sagovornik će shvatiti da treba nešto da vam ponovi ili dodatno objasni. Ipak, ovo nije baš idealan način da postavite pitanje da vam se nešto ponovo na engleskom. Govornicima kojima je engleski maternji jezik, ova rečenica može svučati malo grubo, pa umesto toga možete upotrebiti neke ovih varijanti:

Could you repeat that please?

Excuse me, could you please repeat that?

I would appreciate it if you could repeat the question.

If you could only repeat what you were saying.

Fraze u engleskom kada želite da pitate da vam neko nešto ponovi

Ukoliko želite potpuno da izbegnete ove izraze, pogledajte spisak još 10 korisnih izraza da na engleskom pitate da vam neko nešto ponovi ili pojasni.

I don’t understand you.

I don’t get it.

I didn’t quite get it.

Could you say that again?

Do you mind saying that again?

Did you say…?

What was that?

I’m sorry, I don’t understand what you are saying.

Would you explain that to me again?

Pardon me, could you repeat that, please?

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.