fbpx

Učite engleski jezik uz zanimljive lekcije i vežbanja. Da biste proverili vaše odgovore, ulogujte se.  REGISTRACIJA

Nije lako krenuti sa učenjem engleskog jezika, pogotovo ako samostalno učite. Iako onlajn učenje ima dosta prednosti i omogućava dosta samostalnosti, ponekad vam je potrebna pomoć i savet kako da se organizujete. 

Spisak 200+ engleskih reči za početnike

Ovde možete preuzeti spisak 200+ engleskih reči koje svaki početnik treba da nauči.

Ako ste početnik, ovo će biti veoma korisno, a još je organizovano u tabelu tako da odmah možete da krenete da učite i popunjavate polja. Pored reči, prvo polje koje vidite u tabeli je za izgovor, a odmah zatim je potrebno da napišete primer te reči u rečenici. Jer to je najbolji način da učite reči, upotrebite ih u rečenici i odmah naučite kako se koriste. Imajući u vidu da neke reči u engleskom mogu imati više značenja u zavisnosti od konteksta, poslednja kolona je za prevod reči u toj rečenici. Naravno, možete odmah dodati i ostala značenja.

Ako niste početnik, ovo će biti više kao “checklist”. Prođite kroz spisak i odredite da li znate sve ove reči, i da li možete da ih upotrebite u rečenici. Proverite da li znate sve što je potrebno, jer jedan od najvećih razloga koji vas mogu kočiti da dalje napredujete sa engleskim su upravo propusti na samom početku učenja.

Kako je napravljen ovaj spisak?

Ovaj spisak reči predstavlja fond reči koji ćete naučiti i znati da primenite nakon završena tri modula početnog kursa u školi English Lane. To su reči koje su u programu za učenje u početnom kursu. Na početnom kursu nećete učiti reči ovim redosledom kojim su one date na ovom spisku. Početni kurs se sastoji od 10 modula i svaki od njih ima 30 posebnih lekcija koje vas postepeno uvode i kroz koje učite. Reči su objašnjene u lekcijama (uz prevod i audio snimke gde se čuje izgovor), postoje vežbanja, kao i zadaci (pisani zadatak, zadatak čitanja, diktat, i zadatak prevođenja). Vrlo je bitno napomenuti dve stvari:

  • Početni kurs možete početi u bilo kom trenutku - Učite kada vam odgovara, u bilo kojim termnima. Ceo kurs je dostupan na onlajn platformi i možete krenuti sa učenjem čim dobijete pristup English Lane Klubu.
  • Vaš rad prate profesori - Vaše aktivnosti prate profesori koji vam daju povratnu informaciju, pregledaju vaše radove i odgovaraju na vaša pitanja. To znači da iako radite samostalno, svojim tempom, nikada nećete biti prepušteni sami sebi i bez mogućnosti da dobijete pomoć.

Spisak reči koji vidite u ovom fajlu predstavlja uvod u učenje engleskog jezika. To su reči koje će vam pomoći da se predstavite i da opišete pojave oko sebe. Nakon toga ćete nastaviti sa učenjem novih reči, izraza i gramatike.

Prijavite se za English Lane Klub i počnite da učite engleski jezik: https://englishlane.net/klub/