fbpx

Registracije su trenutno zatvorene.

Brojive imenice (Countable Nouns) u engleskom su imenice koje imaju oblike i za jedninu i za množinu. One označavaju pojmove koje je moguće prebrojati pa se zato i zovu brojive imenice (an apple, a bag, a song, a house...).

There is a cup on the table.
There are 
cups on the table.

Nebrojive imenice (Uncountable Nouns) u engleskom imaju samo oblik za jedninu i označavaju pojmove koje nije moguće prebrojati (bread, weather, juice, music, sugar…).

The water is cold.
I'd like some juice.

Ako je potrebno prebrojati nebrojive imenice, tj. odrediti količinu, to možemo uraditi dodavanjem nekih izraza kao što su: a loaf, a tin, a bar, a cup... U ovim slučajevima sama imenica ostaje nebrojiva, ali izraz može imati oblik za množinu i može se prebrojati:

There is a loaf of bread on the table.
I have bought 
three loafs of bread.

Upiši se u English Lane školu

Nadam se da su ti moje lekcije, vežbanja i saveti korisni. Ukoliko ti se dopada moj pristup i želiš da se ozbiljno posvetiš učenju engleskog, predlažem da pogledaš ponudu moje onlajn škole engleskog jezika: klikni ovde da saznaš više o školi >>

Kada postaneš član škole, možeš da učiš engleski onlajn, onda kada tebi odgovara putem najmodernije platforme.

U okviru škole dobićeš pristup veoma lepo organizovanim, originalnim i kvalitetnim kursevima, materijalima za učenje, radionicama kao i ostalim pogodnostima namenjenim isključivo članovima škole.

Napomena: broj mesta u školi je ograničen.

 

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.