ČLANOVI U ENGLESKOM JEZIKU (the, a/an)

Uči engleski preko interneta – obezbedi svoje mesto!

Tvoja prilika da se prijaviš na jedinstveni program gde ćeš kroz 6 nedelja naučiti neophodna pravila i izuzetke kada je u pitanju upotreba članova u engleskom (the, a /an).

Trajanje: 6 nedelja

Kurs traje 6 nedelja prema unapred pripremljenom programu dizajniranom da otkloni sve nedoumice i usmeri te kako da razmišljaš o članovima u engleskom jeziku (Da li upotrebiti a/an, the ili ništa?). Naučićeš kako sve to da primeniš u komunikaciji, bilo pisanoj ili usmenoj. Kurs se realizuje putem interneta, korišćenjem najmodernije platforme za onlajn učenje.

Nivo: Srednji (A2-B1)

Kurs članovi u engleskom je jedinstveni program koji se foksura na učenje pravila u vezi sa članovima u engleskom, kao i praktične primere koji će ti pomoći da provežbaš kako da članove zaista upotrebiš. Ovaj kurs nije pogodan za apsolutne početnike, jer nema objašnjenja o novim rečima, niti lekcije o ostalim delovima iz gramatike.

Prijavi se za onlajn kurs Članovi u engleskom u trajanju od 6 nedelja u organizaciji škole English Lane.

Napomena:

Upis na kurs je završen i sva mesta su popunjena.

Ukoliko želiš da pohađaš ovaj kurs, možeš se prijaviti na listu čekanja pa ćemo te obavestiti kada upis ponovo bude otvoren.

Čitaj dalje da saznaš šta sve tačno obuhvata ovaj kurs.

Članovi u engleskom

Šta treba da znaš o kursu:

Specijalizovani onlajn kurs

Članovi u engleskom jeziku je onlajn kurs koji će ti omogućiti da se fokusiraš na ovu oblast engleskog jezika i saznaš sve što je potrebno da članove upotrebiš. Učićeš kroz lekcije, vežbanja i zadatke. Kurs je podeljen u četiri oblasti, i svake nedelje će biti dostupne nove aktivnosti.

Ovo nije kurs za apsolutne početnike, već za sve koji imaju određeno predznanje i žele da usavrše engleski.

Lokacija: ceo svet (kurs se realizuje preko interneta)

Raspored

Kurs traje šest nedelja i pet puta će biti objavljen po jedan modul sa aktivnostima koje je potrebno da uradiš u toku te nedelje.

Aktivnosti možeš raditi bilo koji dan u nedelji, u bilo koje vreme.

Sve aktivnosti i lekcije su ti dostupne 24 sata, 7 dana u nedelji putem platforme za učenje u toku trajanja kursa.

 

Organizator

Ovaj kurs realizuje škola English Lane, škola specijalizovana za učenje engleskog jezika preko interneta.

Sa tobom će sarađivati Zorana Radović, profesor engleskog jezika i osnivač škole, koja će pregledati sve tvoje zadatke poslate tokom trajanja kursa, slati ti neophodne informacije o kursu i odgovoriti na tvoja pitanja u vezi sa materijalima za učenje.

 

Video lekcije sa objašnjenjima na srpskom jeziku

Vežbanja sa preko 1000 primera za vežbu

Nedeljna zadataka

The noblest pleasure is the joy of understanding.

LEONARDO DA VINCI

Zašto treba da se prijaviš za ovaj kurs odmah:

Da li znaš šta je najslabija tačka svih onih koji uče engleski?

Bez obzira koliko dugo učiš, bez obriza na kom si trenutno nivou?

Da li znaš da postoji ta jedna sitinica koja te odmah odaje da ti engleski baš i nije jača strana?

To su članovi.

A sigurna sam da deo vas ni ne zna šta su članovi.

To su one reči a, an, the, što se nekad pojavlju ispred reči.

I verujem da je mnogima potpuna misterija kada se koristi neka od tih reči, i ako da, koja?

Jednostavno je: Nauči pravila.

Da, mnogo ih je, i mnoga pravila imaju odstupanja.

Uz sve to postoji i onaj aspekt tumačenja, kada se ne oslanjaš na pravila direktno, već na tumačenje određenosti i neodređenosti pojmova.

Da ne bi bilo easier said than done, napravila sam jedan kurs koji se fokusira isključivo na upotrebu članova.

U pitanju je jedinstveni program gde ćeš kroz 6 nedelja naučiti neophodna pravila i izuzetke kada je u pitanju upotreba članova u engleskom.

Što je još bitnije, naučićeš kako da razmišljaš o članovima, i da naučiš šta je to određeno a šta neodređeno.

Ovo je nešto što možeš da primeniš u komunikaciji, bilo pisanoj ili usmenoj. Tvoj engleski će biti tačniji, precizniji, i nećeš delovati neprofesionalno kao kada pričaš bez članova.

Sve tvoje zadatke ću ja pregledati i dati ti povratnu informaciju.

Cilj ovog kursa je da ti pomogne da savladaš jedan aspekt jezika koji će imati momentalan i veoma značajan efekat na tvoje generalno znanje i to kako zvučiš pred drugima.

U radu sa hiljadama studenata otkrila sam gde su zamke i nedoumice u vezi sa članovima, što mi je omogućilo da napravim ovaj jedinstveni program. 

Uči engleski onlajn

Kompletan kurs o članovima u engleskom (a/an, the). Reši sve nedoumice i nauči koji član ćeš upotrebiti kada.

Sve to nauči kroz video lekcije, vežbanja i zadatke.

Uči gde god da se nalaziš, sa bilo kog uređaja

Učiš u vreme koje tebi odgovara

Postavi pitanje profesoru u bilo kom trenutku

Vraćaj se na lekcije i vežbanja više puta

Prati svoj napredak

Uči onlajn

Uz jutarnju kafu, uveče kad se deca uspavaju. Uči kada tebi odgovara i pristupi platformi sa kompjutera, tableta i telefona.

Reši nedoumice

Kreni od početka, i nauči na izuzetno organizovan način sve o članovima u engleskom jeziku. Naučićeš sva pravila kao i kako da odrediš šta je to određeno a šta ne i gde treba upotrebiti član i koji.

Provežbaj sve što naučiš

Sve što naučiš imaćeš priliku da odmah primeniš kroz detaljna vežbanja i nedeljne zadatke.

Postavi pitanje

Ako ti u bilo kom trenutku zatreba pomoć ili imaš neko dodatno pitanje, obrati se profesorima i reši sve nedoumice.

Da li je kurs Članovi u engleskom za tebe?

Verujem da imaš dosta pitanja o ovom kursu, ili školi English Lane, a sigurna sam da je najbitnije pitanje, da li je ovo uopšte za tebe?

Pogledaj ovaj deo sa odgovorima na najčešće postavljana pitanja, ali ako imaš pitanje koje nije ovde na listi, možeš poslati imejl na kontakt@englishlane.net i dobićeš odgovor u najkraćem mogućem roku.

Za koga je ovaj kurs?

Ovaj kurs je za one koji su već stigli bar do srednjeg nivoa. To znači ako ste A2 nivo ili viši nivo, ovaj kurs će vam odgovarati. Kurs nije za apsolutne početnike, ili one koji su još uvek na A1 nivou.

Kurs Članovi u engleskom jeziku možeš upisati nezavisno da li si član škole English Lane ili ne, i bez obzira da li si pohađa/la nekih od naših kurseva. Ukoliko si član škole, ovaj kurs je za tebe besplatan i već smo ti poslali instrukcije putem imejla kako da se priključiš. Ako ne možeš da nađeš imejl, kontaktiraj nas.

Šta mi je potrebno da bih pohađao/la ovaj kurs?
  • Internet konekcija
  • Vreme da učiš
  • Želja za učenjem
  • Mikrofon (slušalice sa mikrofonom) odnosno mogućnost da snimiš zadatak čitanja na kompjuteru odnosno telefonu 
Šta ako ne mogu da učim svaki dan?

Učiš kada tebi odgovara. Novi modul izlazi svakog ponedeljka, ali ti možeš podeliti učenje u dve/tri celine nedeljno, i tada uraditi sve. 

Kada dobijam pristup?

Pristup sajtu gde se nalazi kurs dobijaš odmah čim se tvoja uplata evidentira (ili najkasnije na dan početka kursa). Do početka kursa imaćeš nekoliko aktivnosti da uradiš, kao i priliku da se upoznaš sa načinom rada u školi English Lane.

Kako se vrši plaćanje?

Kada popuniš formular, imaćeš opciju da izabereš plaćanje iz Srbije (uplata na poslovni račun škole) i plaćanje iz inostranstva (uplata na devizni poslovni račun škole).

Koje aktivnosti su obavezne?

Učestvuješ u onim aktivnostima koje su ti interesantne i korisne, a ostale preskočiš, ili se na njih vratiš neki drugi put.

Da li postoji mogućnost nastavka?

Da. Ako ti se dopadne da učiš sa nama, možeš nastaviti sa učenjem. Više detalja o nastavku učenja u školi English Lane ćeš dobiti u toku kursa.

Da li mogu da platim kao pravno lice?

Naravno, prilikom popunjavanja formulara za prijavu upisati pored imena i prezimena i naziv firme odnosno PIB. Ukoliko vam je potreban predračun, javite nam se na kontakt@englishlane.net

Do kada ću imati pristup kursu?

Kurs traje 6 nedelja od datuma početka kursa koji je naveden. Nakon tih 6 nedelja, imaćeš i bonus 7 dana mogućnost da završiš sve aktivnosti. Nakon isteka bonus nedelje, kurs se zaključava i nije više moguće pristupiti platformi za učenje, odnosno materijalima kursa jer je u pitanju vremenski ograničen pristup. 

O meni

Ja sam Zorana Radović, profesor engleskog jezika i želim da ti pomognem da naučiš engleski. Već 10 godina se bavim podučavanjem i sarađivala sam sa polaznicima iz celog sveta.

Školu English Lane osnovala sam sa idejom da  učenje engleskog predstavim na interesantan način, uz jednostavna objašnjenja, i praktične primere koji ti omogućavaju da odmah primeniš sve što naučiš.

Pratiću tvoj rad tokom ovog kursa, pregledaću zadatke i dati ti savete koji će ti omogućiti da bolje i uspešnije napreduješ sa učenjem engleskog jezika.  

Koliko dugo su već članovi tvoj kamen spoticanja? 

Da li te frustrira kad pogledaš rečenicu, i sve je tačno, osim tih članova? I nikako da stekneš taj “osećaj” kada se koristi član. 

Vidi, nije do tebe. Članovi jesu teška oblast kod učenja engleskog jezika. To je nešto što se uči bukvalno od početnog do naprednog nivoa. 

Tokom pregledanja zadataka članovima moje škole, primetila sam da su članovi greška koja je univerzalna za sve.

Od početnog do naprednih kurseva, svi polaznici su bar u nekom trenutku napravili po neku grešku prilikom korišćenja članova.

I tako sam odlučila da napravim kurs koji će im pomoći da ovaj problem reše.

Ovaj kurs sam prvenstveno napravila za članove moje škole, ali sam odlučila da omogućim upis i onima koji već nisu članovi škole, jer znam da je ovo oblast koja će mnogima od vas pomoći.

Onlajn škola English Lane omogućava učenje kroz onlajn platformu na daljinu koja je dostupna na srpskom, hrvatskom, bosanskom, i engleskom jeziku. Sve instrukcije za lekcije, vežbanja i zadatke su na srpskom jeziku.

Na kursu Članovi u engleskom jeziku, imaćeš profesora koji prati tvoj rad, pregleda tvoje zadatke i odgovara na tvoja pitanja. Ovo znači da ćeš u svakom trenutku imati podršku i pomoć koja ti je neophodna. Pogledaćeš nedeljnu lekciju, naučiti sve, a zatim uraditi vežbanja da primeniš naučeno i pripremiš se za nedeljni zadatak. 

Šta kažu oni koji uče sa nama:

Sve je zaista perfektno. Sve mi se dopalo. Sve je korisno i zaista savršeno objašnjeno.

Na puno kurseva sam išla ali ovde sam mnogo bolje sve shvatila.

Elvira, Novi Sad

Kurs je odlicno osmišljen tj.platforma. Dopalo mi se to što mogu da učim i vežbam kada god sam u mogućnosti, dosta su korisna vežbanja na koja možeš iznova da se vratiš.

Zorana je divna devojka, stvarno sve preporuke od srca…

Milijana, Kragujevac

Jako mi se sve dopalo!

Pre svega dopada mi se vremenska sloboda koju imate pri učenju ali i disciplina koja nas tera da nedeljno obavljamo zadatke. Koncept je jako dobro osmišljen i mislim da se mnogo nauči a da nije jako teško.

Marija, Bačka Palanka

Ja sam zaista prezadovoljna. Kurs je zabavan. Sve je osmišljeno, na veoma dobar način. Odgovara mi jer nisam ograničena u vremenu. Najviše mi se dopada jer se uvek mogu vratiti na prethodne lekcije, i ponavljati vežbe u nedogled. 🙂

Milica, Beograd

Kurs je odličan, najveća prednost što se može učiti kada god Vama odgovora, i pristup kursu je moguć u svakom trenutku samo je net potreban. Lepo je sve objašnjeno, možeš se vraćati na zadatke, obavljati i to je prednost.Lepo osmišljene vezbe, lekcije.

Dušica, Gornji Milanovac

Vec sam poznavala sistem rada i radovala sam se mogućnosti da ga primenim u učenju engleskog. Za mene je vrlo korisno detaljno objašnjenje lekcije, sam teoretski deo je odlična priprema za vežbanje.

Tatjana, Italija

Kurs je odlično organizovan.

Ranije sam imala predrasude o online ucenju engleskog ali vaša škola me razuverila. Sve pohvale za profesorku Zoranu I njene saradnike. Sve preporuke!

Savka, Koštunići

Iskreno, nisam očekivala da ovakav način ucenja može ovako dobro da funkcioniše.

Koliko sam videla, obično se kod učenja na daljinu, časovi zakazuju sa profesorom u odredjeno vreme i traju, takodje, tačno vreme. Ovde to nije slučaj…učimo kada i koliko želimo i možemo da se vraćamo na lekcije, što je vrlo korisno. Najvažnije od svega je to što nam je profesorka dostupna za sva pitanja. Takodje je dobro što su pitanja svih polaznika vidljiva, pa ne moramo ponavljati isto pitanje. Takodje, možda se ne bih setila da pitam nešto što je drugi polaznik pitao, a pokaže se vrlo korisno i za mene. Jako sam zadovoljna.

Svetlana, Novi Sad

Savladaj članove u engleskom. Iskoristi mogućnosti  i prilagodi učenje sebi i svom rasporedu.

 

Na ovom kursu naučićeš:

Z

Koji članovi postoje i kako se razlikuju

Z

Ispred kojih reči se koristi član, ispred kojih ne i zašto

Z

Pravila koja važe za upotrebu člana (određeni, neodređeni i nulti član)

Z

Izuzetke i specifične situacije kada se koristi ili ne koristi član

Z

Kako da tumačiš situaciju i shvatiš šta je određeno a šta neodređeno

Z

Kako da primeniš sve što naučiš kroz vežbanja i zadatke

Let’s start an amazing English journey together!

Članovi u engleskom jeziku je onlajn kurs engleskog jezika u trajanju od 6 nedelja. Kurs organizuje škola English Lane (PIB: 110811427).

Sve dodatne informacije možeš dobiti slanjem imejla. Prijavom na kurs prihvataš uslove korišćenja i politiku privatnosti.