Hajde da se upoznamo…

English Lane je onlajn škola engleskog jezika gde dobijate priliku da vežbate engleski i stalno učite nešto novo. Škola je nastala iz projekta koji je započeo 2011. godine kao jedna od prvih besplatnih platformi za učenje engleskog putem interneta sa jednostavnim objašnjenijma. Sada imate mogućnost da probate učenje u prvoj onlajn školi i uživate u svim prednostima onlajn učenja.

 Škola English Lane je osnovana u junu 2018. godine sa sedištem u Beogradu, Srbiji. Osnivač škole je Zorana Radović, profesor engleskog jezika.

Cilj ove škole je da vam omogući da učite na zabavan, inspirativan i jednostavan način. Ovo su glavni preduslovi za uspešno učenje. Kursevi i resursi za učenje su napravljeni tako da najbolje iskoristite svoje vreme, da učite na praktičan način bez nepotrebnih komplikacija i bez nejasnoća.

Ja sam Zorana

Podučavanjem se bavim već više od 10 godina. Još od trenutka kada sam objavila prve lekcije na sajtu English Lane u avgustu 2011. godine, želela sam da te lekcije budu pre svega jednostavne a zatim i praktične.

Razumem da oni koji uče engleski ne žele nepotrebne komplikacije i objašnjenja koja sadrže terminologiju koju ne razumeju (konjugacija, komparacija, pridevi, prilozi…). Naportiv, žele da nauče engleski kroz praktične primere i lekcije koje su interesantne.

Godinama sam kreirala i objavljivala materijale za učenje na mom sajtu, i videla sam koliko je to ljudima korisno. I sa tom idejom sam krenula u projekat pravljenja English Lane škole, koja je potpuno onlajn i omogućava svima da dobiju pristup ovakvom načinu učenja.

Moje iskustvo u nastavi, prilika da učestvujem na internacionalnim projektima kreiranja instrukcionih sadržaja i poznavanje informacionih tehnologija omogućili su mi da ovu svoju ideju pretvorim u stvarnost.

4 činjenice o meni

Ranoranilac

Volim da ustajem rano, obično ustajem oko 5-6.

Hola

Osim engleskog, govorim tečno i španski jezik.

Multitasker

U stanju sam da radim više stvari istovremeno. 

Prijatelji

Moja omiljena serija su “Prijatelji”.

Kako ti možemo

pomoći da naučiš engleski

 

Kvalitetni materijali za učenje

English Lane škola uključuje onlajn kurseve engleskog, lekcije, vežbanja i ostale resurse za učenje.

Članstvo koje te inspiriše

Upisom u ovu školu postaješ deo zajednice onih koji uče na isti način kao i ti, i koji aktivno rade na usavršavanju engleskog. Sve što vam je potrebno nalazi se na jednom mestu, bez potrebe da stalno “kopaš” po netu i pitaš se kako da organizuješ lekcije i kojim redom da učiš.

Ovakva organizacija i praćenje napretka ti omogućavaju da ostavriš rezultate kojima težiš.

Više od materijala za učenje

Postoji mnogo načina da naučiš engleski. Hej, pa ništa te ne sprečava da uzmeš neki udžbenik i sedneš da učiš.

Ono po čemu je škola jedinstvena je da ćeš naučiti kako samostalno da organzuješ svoje vreme i kako da učiš što efikasnije. Dobićeš inspiraciju da učiš redovno i da ti to učenje ne predstavlja obavezu.

Sve je prilagođeno i početnicima tako da su svi dobrodošli. Nije neophodno predznanje da biste postali član škole, jer kursevi kojima dobijate pristup kreću od najosnovnijeg.

Takođe, postoje instruckije za popunjavanje vežbanja, slanje zadataka i sve što vam je neophodno da se prilagodite ovakavom načinu učenja. Platforma je dostupna na srpskom, hrvatskom, bosanskom i engleskom jeziku (sami birate svoja podešavanja).

Da li mogu da zakažem privatni čas sa Zoranom?

Nije moguće zakazati čas sa mnom ukoliko nisi član škole.

Da li radite sa početnicima?

Da, naravno, i sa pravim i sa “lažnim” početnicima. Bilo da prvi put učiš engleski, ili si već učila ali toliko toga zaboravila, da imaš utisak kao da ponovo počinješ, u okviru English Lane škole postoji kurs baš za tebe, gde ćeš korak po korak učiti sve što je neophodno da aktivno primeniš engleski jezik.

Imam 56 godina, da li mogu da se prijavim i učim engleski u ovoj školi?

Da. Zapamti, godine nisu prepreka da bilo šta naučiš i ostvariš u životu, pa tako nije ni kasno za učenje engleskog. Šta više, mislim da će ti moja škola baš i odgovarati, jer ćeš moći da učiš kada i koliko tebi odgovara.

Koje su vaše kvalifikacije da predajete engleski?

Ja sam diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti (diplomirala 2009. godine), radila sam kao profesor engleskog jezika u srednjoj i osnovnoj školi, a 2015. godine sam položila ispit za licencu (takozvani državni ispit).

Da li možete da mi preporučite neki udžbenik?

Ne, ali ću ti dati savet. Ukoliko želiš da učiš uz udžbenik, potrebno je da izabereš onaj koji je u skladu sa tvojim nivoom pozvanja engleskog. Neki udžbenici imaju napisanu oznaku nivoa na koricama, što će ti pomoći da se lakše snađeš koji da izabereš.

Da li možete da pomognete mom detetu za kontrolni?

Ne, ali mogu tebi da pomognem, da ti onda posle možeš da pomogneš svom detetu. U mojoj školi za sada nemamo program za decu, ali imamo puno mama koje su ponosne da objasne svojoj deci što nauče sa mnom.

Šta kažu polaznice English Lane škole o nama:

Priključi se školi

English Lane

 

Onlajn kursevi engleskog

Otključaj pristup onlajn kursevima engleskog koje možeš raditi svojim tempom. Napredovanjem na sajtu otključavaćeš nove aktivnosti i kurseve.

 Pogodnosti za članove 

Osim onlajn materijala za učenje, članovi škole dobijaju mogućnost konsultacija putem imejla, pregledanje poslatih zadataka, mogućnost učestvovanja na grupnim časovima, kao i priliku za učestvovanje u aktivnostima koje škola organizuje.

Pronađi motivaciju da učiš redovno

Održati motivaciju i ostati fokusiran na redovno učenje nije uvek lako, ali je veoma važno.

Vidiš, čak i ako završiš kurs od nekih mesec, dva, tri, ako ne nastaviš da koristiš engleski jezik i ako ne nastaviš da učiš, ubrzo ćeš zaboraviti i ono što već znaš. Zato je neophodno da imaš priliku da učiš redovno, da stalno primenjuješ ono što znaš i da uvek učiš nešto novo. Ovo je jedini način da zaista napreduješ i vidiš dugoročne rezultate.

0 Comments

0 Comments