fbpx

Zdravo, ja sam Zorana Radović, osnivač English Lane škole

Moje ime je Zorana Radović, profesor sam engleskog jezika i književnosti.

U English Lane školi pomažem polaznicama iz celog sveta da uče engleski redovno, da praktično primenjuju sve što uče, i da im sve to bude interesantno.

 

Verujem da si već nekada krenula sa učenjem engleskog, ili želela da kreneš, ali nije bilo tako jednostavno organizovati sve to.

Naći adekvatan program, školu, pa se još uklopiti u termine nije uvek baš izvodljivo.

Čak iako sve to uspeš da izvedeš, postoji mogućnost da si odustala jer ti nešto nije bilo jasno, nisi imala koga da pitaš ili nisi mogla da učiš na način na koji drugi uče.

Uvek bi osećala da onako kasniš za nekim, a to je nešto što deluje loše na tvoju motivaciju da učiš.

Godine kada si učila engleski u školi ili na fakultetu su iza tebe, a tako bi volela da se vratiš u tu priču…

Puno puta sam srela ljude koji za sebe kažu da nemaju talenat, da jednostavno ne mogu da nauče engleski iz ovih ili onih razloga.

Kao neko ko se podučavanjem bavi više od 11 godina, a i sama sam učila nekoliko stranih jezika, znam da ove prepreke možeš prevazići ako nađeš adekvatan način koji će ti omogućiti da učiš redovno i budeš motivisana.

Sa tom idejom sam i pokrenula ceo ovaj projekat.

Od 2011. sam objavljivala materijale za učenje na mom sajtu, a zatim odlučila i da napravim jedinstveni onlajn program za učenje engleskog jezika koji će ti omogućiti da prevaziđeš sve te prepreke i konačno uspeš da učiš i koristiš engleski jezik.

Moje iskustvo u nastavi, prilika da učestvujem na internacionalnim projektima kreiranja instrukcionih sadržaja i poznavanje informacionih tehnologija omogućili su mi da ovu svoju ideju pretvorim u stvarnost.

Sada imam čast da ti predstavim moju školu koja se zove English Lane i specijalizuje se za onlajn učenje engleskog jezika.

A pogledaj šta jedna od mojih polaznica kaže o učenju sa mnom:

Na ovoj stranici možeš pronaći više od 150 utisaka drugih polaznica.

Kako se uči u English Lane školi

Onlajn kursevi engleskog

U English Lane školi dobićeš priliku da učiš engleski od kuće ili bilo gde da se nalaziš preko kompjutera ili mobilnog telefona.

Dobićeš pristup originalnim i izuzetno dobro organizovanim kursevima engleskog koji te postepeno vode kroz učenje i omogućavaju ti da vežbaš i gramatiku, učiš nove reči i izraze, vežbaš izgovor i čitanje, i naravno sve to primeniš u komunikaciji (pisanoj i usmenoj).

Polaznice škole ističu da po prvi put jedva čekaju da se uloguju na platformu za učenje i nastave gde su stale.

Fleksibilnost u organizaciji učenja

Znam da sigurno nemaš mnogo slobodnog vremena i zato u English Lane školi možeš učiti bilo kada u toku dana ili sedmice.

Imaćeš predložene aktivnosti koje treba da uradiš u toku jedne sedmice, a ti sama odlučuješ kada ćeš učiti.

Ne brini, ako neke nedelje imaš previše obaveza, nećeš ništa propustiti.

Tvoje aktivnosti su samo tvoje, i biraš kada ćeš ih završiti.

Sredina koja te inspiriše

Učenje engleskog nisu samo neke lekcije ili vežbanja, pa će ti zato članstvo u školi omogućiti i dodatne aktivnosti pored glavnog krusa koji ćeš pohađati.

Imaćeš priliku da radiš dodatne zadatke, učestvuješ u grupnim onlajn radionicama, pričaš na engleskom tokom grupnih časova konverzacije kao i da dobiješ mogućnost da pohađaš dodatne kursevima engleskog. Takođe, imaćeš i pristup English Lane podkastu pre ostalih kao i mogućnost da uradiš dodatne aktivnosti koje pominjem u podkastu.

U svemu ovome nisi sama.

Pregledaću sve tvoje zadatke, odgovoriću na sva tvoja pitanja i nedoumice.

Ne samo to, pratiću tvoj rad i sama ti se obratiti kada vidim da ti je to potrebno.

Moj cilj je da ti pomognem da naučiš i stvarno progovoriš na engleskom, a to ćeš ostvariti tako što ćeš učiti kvalitetno, biti motivisana i uvek imati podršku.

Čak iako si imala sumnje u sebe i nisi verovala da i ti možeš progovoriti na engleskom, videćeš da uz redovan rad, naviku i odgovarajuću sredinu to možeš ostvariti mnogo lakše nego što si mislila.

Rezultati koje češ ostvariti je to što me inspiriše da stalno radim na novim aktivnostima i smišljam nove kreativne načine na koje ću ti pomoći da naučiš engleski jezik.

Da li mogu da zakažem privatni čas sa Zoranom?

Nije moguće zakazati čas sa mnom ukoliko nisi član škole.

Da li radite sa početnicima?

Da, naravno, i sa pravim i sa “lažnim” početnicima. Bilo da prvi put učiš engleski, ili si već učila ali toliko toga zaboravila, da imaš utisak kao da ponovo počinješ, u okviru English Lane škole postoji kurs baš za tebe, gde ćeš korak po korak učiti sve što je neophodno da aktivno primeniš engleski jezik.

Imam 56 godina, da li mogu da se prijavim i učim engleski u ovoj školi?

Da. Zapamti, godine nisu prepreka da bilo šta naučiš i ostvariš u životu, pa tako nije ni kasno za učenje engleskog. Šta više, mislim da će ti moja škola baš i odgovarati, jer ćeš moći da učiš kada i koliko tebi odgovara.

Koje su vaše kvalifikacije da predajete engleski?

Ja sam diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti (diplomirala 2009. godine), radila sam kao profesor engleskog jezika u srednjoj i osnovnoj školi, a 2015. godine sam položila ispit za licencu (takozvani državni ispit).

Da li možete da mi preporučite neki udžbenik?

Ne, ali ću ti dati savet. Ukoliko želiš da učiš uz udžbenik, potrebno je da izabereš onaj koji je u skladu sa tvojim nivoom poznavanja engleskog. Neki udžbenici imaju napisanu oznaku nivoa na koricama, što će ti pomoći da se lakše snađeš koji da izabereš.

Da li možete da pomognete mom detetu za kontrolni?

Ne, ali mogu tebi da pomognem, da ti onda posle možeš da pomogneš svom detetu. U mojoj školi imamo puno mama koje su ponosne da objasne svojoj deci što nauče sa mnom.

Svoje dete možeš upisati i na onlajn program engleskog za decu uzrasta 10-16 godina koji se zove Learnlish. Klikni ovde da saznaš više.

Uči engleski sa mnom

1

Preuzmi besplatnu e-knjigu

Preuzmi moju e-knjigu sa savetima kako da počneš učenje engleskog onlajn.

2

Slušaj moj podkast

Slušaj podkast on the go, kada ideš do posla, šetaš psa, vežbaš ili peglaš veš.

3

English Lane škola

Upiši se i dobićeš pristup svemu što ti je potrebno da ostvariš sjajne rezultate.

4 činjenice o meni

Ranoranilac

Volim da ustajem rano, obično ustajem oko 5-6.

Hola

Osim engleskog, govorim tečno i španski jezik.

Yoga

U slobodno vreme se bavim jogom.

Prijatelji

Moja omiljena serija su “Prijatelji”.