fbpx
Select Page

PREUZMI BESPLATNU E-KNJIGU O UČENJU ENGLESKOG

Prati proverene savete za planiranje i organizaciju onlajn učenja engleskog jezika.

Uči engleski kroz primere iz konverzacije

Uči engleski kroz primere iz konverzacije

Kada govoriš na engleskom, imaš manje vremena da smisliš šta ćeš reći, i nekada se desi da pogrešno upotrebiš neku reč, nastavak ili neko vreme, ali to ne znači da to zaista ne znaš. Jednostavno je potrebno više vežbe da se neko pravilo koje znaš, uspešno upotrebi onako “bez razmišljanja” u konverzaciji.

read more
4 zamke bukvalnog prevođenja

4 zamke bukvalnog prevođenja

Bukvalno prevođenje ili prevođenje reč za reč predstavlja prevod teksta sa jednog jezika na drugi bez razumevanja smisla. Iako je možda efikasno kod prevoda tehničkih tekstova, bukvalno prevođenje može napraviti veliki problem jer se ne razume smisao.

read more
Početnik u engleskom po peti put

Početnik u engleskom po peti put

Znam kako ti je. Skroz je bez veze osećaj počinjati sa učenjem engleskog po ko zna koji put. Onda kada te pitaju u vezi trenutnog znanja, moraš to i da izgovoriš: imam više pokušaja učenja, ali davno je to bilo… ja sam početnik.

read more
Kada se koristi LIKE a kada AS

Kada se koristi LIKE a kada AS

Zamislite ovu situaciju: Upoznajete poslovne partnere, važan sastanak je u pitanju i već je dovoljno stresno što se od vas očekuje da govorite na engleskom. Jedna od prvih stvari koju ćete izgovoriti je da se predstavite i da kažete čime se vi bavite. I u toj situaciji dolazi do jedne od najčešćih grešaka.

read more

Priključi se školi

Onlajn kursevi engleskog
  Pogodnosti za članove
Pronađi motivaciju da učiš