fbpx

Da li mogu da naučim engleski za mesec dana?

by | May 25, 2020

Kratak odgovor bi bio: ne.

Ali zato možeš postići nešto izuzetno.

Šta više, možeš u potpunosti da promeniš svoj život.

Evo koje izuzetno vredne ciljeve možeš postići za mesec dana učenja.

Savladaćeš program previđen za mesec dana

Ako želiš da ostvariš najbolje rezultate, vrlo je važno da rasporediš učenje. Čak i ako imaš vremena i volje da sediš satima i učiš, to što naučiš neće biti dobro naučeno, i brzo ćeš zaboraviti. Idealno je da pređeš onaj broj lekcija koje možeš kvalitetno savladati u toku jedne nedelje ili meseca. Napravi plan i pridržavaj se toga.

U okviru kursa za početnike koji sam ja napravila, odredila sam količinu materijala koja je većini polaznika idealna, da savladaju u toku jedne nedelje. I to tako da ne provedu previše sati u učenju, ali ipak nauče puno toga, jer je njihovo vreme uloženo na efikasan način. Kurs Engleski za početnike u toku jedne nedelje ima 10 lekcija, 10 vežbanja i 6-7 zadataka koje treba da uradiš. I potrebno ti je otprilike ukupno 2-3 sata da to uradiš. Naravno, dobra strana je što to učenje možeš podeliti kako tebi odgovara, pa ne moraš učiti sve odjednom.

Ostvarićeš ciljeve previđene programom

Program za učenje engleskog koji pohađaš treba da ima definisane ciljeve, tj. šta ćeš tačno naučiti tokom tog programa. Ovo ti pomaže da odrediš da li dobro napreduješ sa učenjem, i da li učiš na pravi način.

Program za učenje engleskog koji pohađaš treba da ima definisane ciljeve, tj. šta ćeš tačno naučiti. Ovo ti pomaže da odrediš da li dobro napreduješ, i da li učiš na pravi način. Click To Tweet

Kada je u pitanju moj kurs Engleski za početnike, na stranici ćeš videti program po modulima, kao i ciljeve, gde piše: “Na ovom kursu naučićeš da: pišeš prve reči na engleskom, opišeš gde se nešto nalazi, upotrebiš glagol to be, pišeš brojeve…

Steći ćeš naviku da učiš redovno

Redovno učenje je veoma, veoma važno. To je kao recimo da ideš na jogu ili vežbaš u teretani. Teško je da počneš, ali kad stekneš rutinu, onda se osećaš odlično. Ako učiš engleski na taj način, da imaš svoju rutinu da dva, tri puta nedeljno učiš, steći ćeš naviku da to radiš stalno, a to je siguran način da napreduješ. Tempo napredovanja naravno zavisi od tebe, ali vreme koje uložiš u učenje engleskog sigurno daje rezultate ako imaš pred sobom kvalitetan program i dobro ogranizovane materijale.

Takođe je korisno da imaš raspored. Na početku mog kursa, polaznici dobiju raspored šta treba da nauče u toku jedne nedelje, kao i predlog kako mogu da organizuju učenje (mada imaju opciju da uče kada žele jer je kurs dostupan 24 sata).

I šta sam primetila?

Oni koji isprate program, oni koji uče redovno kako je predloženo, imaju najbolje rezultate.

Nakon završenog kursa nastave sa učenjem, što posle vremenom vodi do zaista značajnih rezultata, da ne kažem prilika koje te nove veštine otvaraju.

Pronaći ćeš motivaciju da učiš

Najbolja motivacija je tvoj uspeh. Svaka nova lekcija koju uspešno savladaš, zadatak koji uradiš sa odličnom ocenom će te motivisati da dalje nastaviš sa učenjem. I motivacija je ono što možeš da stekneš za mesec dana učenja.

Sada zamisli sebe, nakon mesec dana učenja engleskog.

Krećeš da učiš sama od sebe, zato što ti prija i voliš da učiš, bez da te neko tera.

Kada te neko pita “kako se kaže na engleskom…”, ili treba da pomogneš svom detetu oko domaćeg iz engleskog, ti možeš da se uključiš u priču gde ćeš ili moći pomoći ili sama naučiti nešto novo.

Zamisli da uložiš svoje vreme i rešiš nedoumice koje te muče godinama i sputavaju da napreduješ. Na primer, da li reći You are young. ili You are a young. Pa tu je i recimo nedoumica I’m live in a house. ili I live in a house. I još jedna večita dilema koji su imali polaznici – kako napisati vreme i datum na engleskom.

Zamisli da dokažeš svima (a najbitnije sebi) da nije nemoguće krenuti sa učenjem i da to što nisi naučila engleski u školi ne mora da znači da nećeš nikada naučiti engleski.

Zamisli kako ćeš se osećati kada nakon mesec dana pogledaš koliko si naučila i šta sve u tom trenutku znaš da kažeš na engleskom.

Bez obzira da li odlučiš da učiš engleski u mojoj školi ili na neki drugi način, probaj da naredni mesec bude mesec kada ćeš sebi pokazati da možeš da učiš engleski redovno.

Uloži vreme u sebe i pokaži sebi koliko zapravo možeš ako se organizuješ i potrudiš.

Uzmi neku knjigu koji imaš, ili nađi materijale za učenje na internetu, i kreni i ti sa učenjem – redovno.

Naravno, tu su moji blog članci i podkast svake nedelje da ti dodatno u tome pomognu.

Ukoliko želiš da probaš kako izgleda učenje na kursu Engleski za početnike, mesečnom programu koji organizuje English Lane škola, možete se prijaviti na listu čekanja, i obavestićemo te kada počne upis za sledeću grupu polaznika: Prijavi se ovde.

Preuzmi BESPLATNU e-knjigu:

Upiši se

English Lane škola


🎓 Onlajn kursevi engleskog

💻 Dodatne aktivnosti za članove

👩‍🏫 Podrška profesora dok učiš

Saznaj više ovde