fbpx

Prednosti učenja engleskog preko interneta

by | Aug 16, 2022

Verovatno već imaš ideju o prednostima učenja engleskog preko interneta. Ali ako želiš da znaš kako možeš učiti na ovaj način i zašto je to dobro za tebe, pročitaj detaljno u ovom članku.

Kao što postoji dosta razloga za učenje engleskog jezika, tako postoji i dosta različiih načina za učenje ovog stranog jezika koji je postao obavezan bez obzira na uzrast, obrazovanje i lična interesovanja.

Učenje na daljinu (distance learning) je koncept koji je sve više zastupljen u našim životima. Bez obzira koju veštinu želiš da naučiš ili želiš da prođete neku obuku, velike su šanse da to možeš uraditi preko interneta.

I učenje engleskog preko interneta nudi niz prednosti u odnosu na tradicionalne oblike učenja.

Kako izgleda učenje engleskog jezika preko interneta

Kada je u pitanju sam proces učenja engleskog jezika preko interneta, postoji dve podele:

  • Onlajn kursevi engleskog
  • Časovi engleskog preko interneta

Onlajn kursevi engleskog jezika

Onlajn kursevi preko interneta nisu isto što i časovi. 

Kada pohađaš onlajn kurs engleskog jezika, to znači da dobjiaš pristup onlajn platformi gde su već dostupne lekcije, vežbanja, zadaci, i slično.

Kursevi uglavnom nude i mogućnost komunikacije sa profesorima direktno.

Najveća prednost ovog učenja je što dobiješ pristup kursu i učiš kada tebi odgovara. Ne moraš čekati na zakazani čas, već učenje prilagođavaš sebi.

To znači da su onlajn kursevi engleskog idealni za one koji rade puno, često menjaju smene, imaju puno obaveza oko porodice, i potrebno im je da samostalno biraju vreme kada uče.

A uz to, vreme učenja nije ograničeno na taj jedan, dva ili tri časa nedeljno, već učiš onoliko koliko imaš vremena.

Season 9 Episode 23 GIF by Friends - Find & Share on GIPHY

Ako ti odgovara učenja engleskog preko interneta uz onlajn kurs, pozivam te da pogledaš više mojoj školi.

Škola se zove English Lane i omogućava učenje engleskog preko interneta. Nakon upisa, dobićeš pristup platformi za učenje, i ubrzo krećeš sa učenjem na onlajn kursu koji je adekvatan tvom trenutnom nivou pozvanja engleskog.

Klikni ovde da pogledaš više: Želim da učim engleski preko interneta

Časovi engleskog preko interneta

Časovi preko interneta se odvijaju putem softvera za video komunikaciju. Onlajn časovi engleskog jezika su slični časovima uživo po pitanju načina učenja. U toku časa, slušaš profesora/ku, pratiš lekciju, vežbaš i trudiš se da ispratiš predavanje.

Imaš mogućnost da direktno pitaš profesora sve što te zanima. Časovi mogu biti pojedinačni ili grupni.

Ako želiš da saznaš detaljnije o razlikama između onlajn kursa engleskog i časova, pogledaj ovaj članak. Saznaćeš koje su prednosti jednog i drugog načina učenja i to će ti pomoći da izabereš pravi način učenja za tebe.

Onlajn kurs engleskog ili časovi?

Zašto učiti engleski preko interneta

Sada kada znaš kako se uči na daljinu, pogledaj zašto je ovaj metod učenja sve popularniji u svetu i kod nas i koje su to tačno prednosti učenja na daljinu.

1. Učiš kada tebi odgovara

Svako ko je krenuo da uči engleski je bar jednom bio u situaciji da ne može da se ukolopi sa časovima koji su zakazani u fiksnim terminima. Koliko si samo časova propustila zbog obaveza koje jednostavno ne možeš da odložiš?

A dobro znaš šta znači taj jedan propušten čas.

Nisi više u toku sa lekcijama, profesor nema vremena da ti ponovo objašnjava istu lekciju narednog časa, i tako to prođe. Jedna lekcija dovodi do manjih propusta. Ali ako se to nagomila, pre ili kasnije, počne da pravi problem. Na kraju, izgubiš motivaciju i odustaneš od učenja engleskog.

Kod učenja engleskog na daljinu nemaš ovaj problem jer učiš kada tebi odgovara. Imaš mogućnost da učenje prilagodiš sebi i svojim obavezama. Ovo se prvenstveno odnosi na onlajn kurseve jer učiš samostalno. Kada dobiješ pristup onlajn kursu engleskog, imaš mogućnost da učiš u bilo kom trenutku.

2. Učiš tempom koji tebi odgovara

Učenje tempom koji tebi odgovara je veoma važno za uspešno učenje a ovo je prednost koju ti pruža učenje na daljinu.

Nije uvek jednostavno prilagoditi se programima koji su univerzalni. Program nije uvek prilagođen svakom polazniku već prati neki globalni plan. A nisu svi u mogućnosti da se prilagode takvom planu. Neko zbog obaveza i nemogućnosti da uči dodatno kući, a neko zbog nedostatka predznanja.

Onlajn učenje se u velikoj meri zasniva na samostalnom radu uz praćenje svakog polaznika od strane profesora. Na taj način, svako ima mogućnost da radi tempom koji je adekvatan. Jednostavno ne možeš da “propustiš” lekciju kada su one uvek tu, dostupne onlajn, i na njih se možeš vratiti u bilo kom trenutku.

Obnavljaš kada želiš i kada ti je to potrebno. Ako ti je za neke lekcije potrebno da se više puta vraćaš i obnavljaš, i to je u redu. Najbitnije je da ti kvalitetno naučiš.

Ovo ti omogućava da učiš engleski uspešnije i da uvek imaš motivaciju da učiš engleski jezik.

3. Učiš gde god da se nalaziš

Ovo je još jedna barijera koja je uspešno uklonjena učenjem na daljinu. Kada učiš engleski preko interneta, nemaš obavezu da razmišljaš o tome kako naći dobru školu u blizini, kako doći do škole, koliko ranije treba da kreneš da bi stigla na vreme, da li da poneseš kišobran, jer te možda može iznenaditi kiša u povratku sa časa…

Prilikom učenja engleskog preko interneta, nema ovakvih briga.

Dovoljno je da uključiš svoj kompjuter ili telefon i učenje može da počne. Bilo da se nalaziš u prevozu, kod kuće, pa čak i kada si na putovanju. I uopšte ne moraš da razmišljaš gde se škola nalazi, da li je u tvom gradu, naselju, pa čak i zemlji.

4. Kombinacija interaktivnih materijala za učenje engleskog preko interneta

Još jedna od prednosti učenja preko interneta je mogućnost da se iskoriste interaktivni materijali u učenju. To znači da udžbenik i radna sveska više nisu glavna sredstava za učenje. Imaš mogućnost upotrebe video i audio materijala, kvizova, onlajn testova, itd.

Imajući u vidu da učenje na daljinu pruža dosta samostalnosti, moguće je prilagoditi učenje i iskoristi najbolje od interaktivnih materijala za učenje.

Imaćeš više prilike da vežbaš slušanje na engleskom ili recimo da čitaš. Moći ćeš da učiš nove reči uz pomoć zabavnih vežbanja i igrica.

5. Bolja motivacija za učenje

Sve ovo zajedno doprinosi tome da si mnogo više motivisana za učenje nego prilikom tradicionalne nastave. Kada učiš engleski na ovaj način koji je ovde opisan, kada imaš potpunu fleksibilnost i samostalnost u radu, bićeš mnogo više motivisana i usmerena na uspešno učenje.

Glavni probemi koji negativno utiču na tvoju motivaciju su upravo tempo koji ne možeš da ispratiš, činjenica da propuštaš časove i da nemaš dovoljno vremena na času da pitaš ono što te zanima.

Učenje engleskog preko interneta ti pomaže da izbegneš ove probleme i ostaneš motivisana da učiš.

English Lane onlajn škola engleskog omogućava sve ove prednosti onlajn učenja. Na taj način, možeš da učiš engleski kada tebi odgovara, i priključiš se školi iz bilo kog mesta ili zemlje.

Ako želiš da saznaš više o školi, kako se uči engleski preko interneta i da li je to za tebe, predlažem da preslušaš i saznaš odgovore na ta i druga pitanja koja možeš imati u vezi sa učenjem u English Lane školi:

Pitanja i odgovori o učenju u English Lane školi

Na ovoj stranici možeš pročitati detaljnije i popuniti prijavni formular ako si spremna da kreneš sa učenjem engleskog preko interneta: Da, spremna sam da počnem sa učenjem engleskog

“Online learning is not the next big thing, it is the now big thing.” – Donna J. Abernathy

Ako želiš da pročitaš iskustva polaznica koje su imale priliku da uče u English Lane školi, pogledaj više na ovoj stranici:

150+ iskustva polaznica English Lane škole

Nauči engleski preko interneta

Ukoliko ti je ova lekcija bila korisna, prijavi se za učenje u English Lane školi.

Učićeš engleski preko interneta, na onlajn kursevima uz ovakve i slične lekcije, puno vežbanja i zanimljivih zadataka da možeš odmah da upotrebiš ono što učiš.

Ako si učenik/ca i potreban ti je program za tebe, pogledaj više o onlajn programu za decu koji se zove Learnlish.

Preuzmi BESPLATNU e-knjigu:

Upiši se

English Lane škola


🎓 Onlajn kursevi engleskog

💻 Dodatne aktivnosti za članove

👩‍🏫 Podrška profesora dok učiš

Saznaj više ovde