fbpx

Učite engleski jezik uz zanimljive lekcije i vežbanja. Da biste proverili vaše odgovore, ulogujte se.  REGISTRACIJA

Kao što postoji dosta razloga za učenje engleskog jezika, tako postoji i dosta različiih načina za učenje ovog stranog jezika koji je postao obavezan bez obzira na uzrast, obrazovanje i lična interesovanja.

Učenje na daljinu (distance learning) je koncept koji je sve više zastupljen u našim životima. Bez obzira koju veštinu želite da naučite ili želite da prođete neku obuku, velike su šanse da to možete uraditi preko interneta. Prednosti učenje engleskog preko interneta

Kako izgleda učenje engleskog jezika preko interneta

Kada je u pitanju sam proces učenja engleskog jezika preko interneta, postoji dve podele: časovi i kursevi.

Časovi engleskog preko interneta

Časovi preko interneta se odvijaju putem softvera za video komunikaciju. Onlajn časovi engleskog jezika su slični časovima uživo po pitanju materijala i načina učenja. Vi dobijate materijale za učenje, obrađujete lekcije, ili vežbate komunikaciju. Imate mogućnost da direktno pitate profesora sve što vas zanima. Časovi mogu biti pojedinačni ili grupni.

Onlajn kursevi engleskog jezika

Kursevi preko interneta nisu isto što i časovi. Kada pohađate onlajn kurs engleskog jezika, to znači da dobjiate pristup onlajn platformi gde su već dostupne lekcije, vežbanja, zadaci, i slično. Kursevi uglavnom nude i mogućnost komunikacije sa drugim polaznicima i profesorima direktno preko platforme. Najveća prednost ovog učenja je što vi dobijete pristup kursu i radite kada vama odgovara. Ne morate čekati na zakazani čas, već učenje prilagodite sebi. A uz to, vreme učenja nije ograničeno na taj jedan, dva ili tri časa nedeljno, već učite onoliko koliko imate vremena.

English Lane Klub kombinuje oba ova pristupa učenju. Kada postanete član Kluba, dobijate pristup svim onlajn kursevima engleskog jezika, konsultacijama sa profesorima kao i pristup časovima uživo. Sve to je uključeno u cenu mesečne članarine. Pogledajte više o Klubu i prijavite se ovde: Počni da učiš engleski preko interneta

Pogledajte kako izgleda English Lane platforma koja omogućava pristup kursevima, lekcijama i vežbanjima.

Prednosti učenja engleskog na daljinu

Kada ste upoznati sa načinom kako se uči na daljinu, pogledajte zašto je ovaj metod učenja sve popularniji u svetu i kod nas i koje su to tačno prednosti učenja na daljinu.

1. Učite kada vama odgovara

Svako ko je krenuo da uči engleski je bar jednom bio u situaciji da ne može da se ukolopi sa časovima koji su zakazani u fiksnim terminima. Koliko ste samo časova propustili zbog obaveza koje jednostavno ne možete da odložite? A dobro znate šta znači taj jedan propušten čas. Ispadnete iz toka, profesor nema vremena da vam ponovo objašnjava istu lekciju narednog časa, i tako to prođe. Na kraju, izgubite motivaciju i odustanete.

Kod učenja engleskog na daljinu nemate ovaj problem jer učite kada vam odgovara. Imate mogućnost da učenje prilagodite sebi i svojim obavezama. Ovo se prvenstveno odnosi na onlajn kurseve jer učite samostalno. Kada dobijete pristup onlajn kursu engleskog, vi imate mogućnost da učite u bilo kom trenutku.

2. Učite tempom koji vama odgovara

Učenje tempom koji vama odgovara je veoma važno za uspešno učenje a ovo je prednost koju vam pruža učenje na daljinu. Nije uvek jednostavno prilagoditi se nekim programima koji su univerzalni, nisu prilagođeni svakom polazniku već prate neki globalni plan. A nisu svi u mogućnosti da se prilagode takvom planu. Neko zbog obaveza i nemogućnosti da uči dodatno kući, a neko zbog nedostatka predznanja.

Onlajn učenje se u velikoj meri zasniva na samostalnom radu uz praćenje svakog polaznika od strane profesora. Na taj način, svako ima mogućnost da radi tempom koji je adekvatan i da ne bude u opasnosti da izgubi motivaciju. Jednostavno ne možete da “propustite” lekciju kada su one uvek tu, dostupne onlajn, i na njih se možete vratiti u bilo kom trenutku.

3. Učite gde god da se nalazite

Ovo je još jedna barijera koja je uspešno uklonjena učenjem na daljinu. Kada učite engleski preko interneta, vi nemate obavezu da razmišljate o tome kako naći dobru školu u blizini, kako doći do škole, koliko ranije treba da krenete da biste stigli na vreme, da li da ponesete kišobran, jer vas možda može iznenadi kiša.

Prilikom učenja engleskog preko interneta, vi nemate ovakvih briga. Dovoljno je da uključite svoj kompjuter ili telefon i učenje može da počne. Bilo da se nalazite u prevozu, kod kuće, pa čak i kada ste na putovanju. I uopšte ne morate da razmišljate gde se škola nalazi, da li je u vašem gradu, naselju, itd.

English Lane Klub za učenje engleskog preko internet trenutno ima članove iz 12 gradova iz Srbije i 5 Evropskih zemalja. I ti se možeš prijaviti gde god da se nalaziš, ovde: Postani član Kluba

4. Kombinacija interaktivnih materijala

Još jedna od prednosti učenja preko interneta je mogućnost da se iskoriste interaktivni materijali u učenju. To znači da udžbenik i radna sveska više nisu glavna sredstava za učenje. Imate mogućnost upotrebe video i audio materijala, kvizova, onlajn testova, itd.

Takođe imate mogućnost izbora. Ne morate da idete redom i radite lekcije u udžbeniku, već izaberete materijale koji vama odgovaraju. Nekome više odgovara da uči kroz muziku, dok neko više voli da pročita lekciju sa primerima, a neko najviše voli da uči kroz testove. Imajući u vidu da vam učenje na daljinu pruža dosta samostalnosti, moguće je prilagoditi učenje i iskoristi najbolje od interaktivnih materijala za učenje.

5. Bolja motivacija za učenje

Sve ovo zajedno doprinosi tome da ste mnogo više motivisani za učenje nego prilikom tradicionalne nastave. Kada učite engleski na ovaj način koji je ovde opisan, kada imate potpunu fleksibilnost i samostalnost u radu, vi ćete biti mnogo više motivisani i usmereni na uspešno učenje.

Glavni probemi koji negativno utiču na vašu motivaciju su upravo tempo koji ne možete da ispratite, činjenica da propuštate časove i da nemate dovoljno vremena na času da pitate ono što vas zanima. Učenje na daljinu vam pomaže da izbegnete ove probleme i ostanete motivisani da učite.

"Online learning is not the next big thing, it is the now big thing.” - Donna J. Abernathy

Koncept ovog učenja je osnova English Lane Kluba koji je dizajniran tako da vam pruža sve neophodne materijle da učite na način koji vama odgovara u bilo kom trenutku gde god da se nalazite. Na ovaj način imate mogućnost da se uverite o svim ovim prednostima učenja i kako vam to može pomoći da naučite engleski jezik.